diumenge, 12 de gener de 2014

EXPOSICIÓ ARQUITECTURA RURAL VALLIRANA 2014

Benvolguts amics i amigues,

L’any passat vam començar amb la recerca de barraques de pedra seca per les muntanyes del nostre poble de Vallirana, endinsant-nos pels boscos que  ens mostraven la intensa activitat vinícola de temps passats, quan  les muntanyes  eren la veritable font de supervivència de moltes persones. Ara, tot just fa un any, el Grup de Recerca del Centre Excursionista de Vallirana, vàrem fer una exposició de 23 barraques, 4 forns de calç i 4 escales margeres, enguany volem mostrar-vos com ha anat creixent la nostra recerca  i la feina que encara ens queda per fer! Per això us volem mostrar l’altra cara: la  d’un poble rural i treballador que, tot i les fortes dificultats del terreny per conrear, no va deixar ni un pam  de terra sense cultivar.
Així és com està escrit en el “Qüestionari de Francisco de Zamora” l’any 1789.
“Se trabaja bien la tierra, pero como es mui montañosa y espuesta a llebarse las aguas la tierra, no produce mucho; y sin embargo todo se trabaja”

1 comentari :

  1. Benvolguts pedrasequeros de Vallirana; teniu una manera més senzilla de trobar les barraques i construccions de pedra seca del vostre terme utilitzant les imatges
    aeries que teniu als mapes de ICC o de la mateixa Wikipedra. Salutacions


    ResponElimina